Program za depilaciju

Od toplih voskova u ponudi imamo, zlatni, puter, hlorofil, čokoladu, crni(albanski).
Topli vosak moze biti pakovan u alu pakovanju od 500g ili u obliku paštetica namenjenih malim topilicama.
Hladni voskovi mogu biti pakovani u patrone od 100g ili konzerve od 800g. U ponudi imamo Tamno zlatni, svetlo zlatni, sedef, aloja, čokolada, pink, jagoda, zelena jabuka, vanila karoten, hlorofil. Patrone su sa aplikatorom ili sa čepom gde se naknadno zavrne aplikator.
U ponudi imamo i patronu za naušnice.
Losion pre depilacije se koristi da očisti kožu, pripremi keratin dlake i smanji bol pri depilaciji.
Kao sredstvo posle depilacije preporučujemo ulja (jagoda, vanila i voćni), mleko posle depilacije, gel posle depilacije sa mentolom (hladi kožu) i neven gel.
Za čišćene topilice i drugih predmeta od voska koristi se kliner skidač voska.
Trake za depilaciju mogu biti koturovi 0,07x100m ili trake 22x7x100kom.

Šećerna pasta za depilaciju je pravljena po recepturi koja je stara više vekova a primenjivale su je istočno-arabiske zemlje i Egipat.

Sastav paste je potpuno prirodan i neškodljiv. Šećerna pasta se sastoji od polisaharida i disaharida koji su izolovani iz različitih biljaka.

Primena šećerne paste:

Na kožu koja se depilira prethodno se nanese talk i rastrlja po koži. Zatim se vrhovima prstiju uzima pasta oko 50 g i nanosi na kožu utrljavajući laganim pokretima. Utrljavanje se radi uz dlaku a zatim brzim pokretom uz kožu povuče formirana traka niz dlaku. Ista pasta se prenese na drugi deo kože i postupak ponovi. Važno je da se pasta pri depilaciji drži samo na jagodicama prstiju. Ako je držite dugo među dlanovima može se zagrejati više nego što je potrebno pa će se u tom slučaju pri depilaciji pasta razvlačiti a depilacija će biti neuspešna.

Tehničke karakteristike:

Pastu treba držati na temperaturi od 21 do 25 stepeni. Ispod te temperature pasta je tvrda pa se treba zagrevati a iznad te temperature pasta postaje meka pa se treba hladiti. Pošto je ovo temperatura koja uglavnom preovlađuje u salonima podesna je za rad. Pasta se obavezno drži zatvorena jer je hidroskopna a sa upijanjem vlage postaje nepodesna za rad. Kao sredstvo posle depilacije preporučujemo ili gel ili mleko a ne ulje.

Bez obzira na opisanu primenu preporučujemo obuku kod iskusnih kozmetičara.